Tuesday, June 17, 2008

Diplomatija

Crnogorska diplomatija je tako losa da se ne moze zvati diplomatija. Najbolji opis bi bio: skup neznalica, lijenih, drskih i nevaspitanih.
Samo ukratko:

U hodniku koji zovu Crnogorskom ambasadom u Parizu nam je receno slededece:
Mi ovdje nemamo nikakve masine (!?) potrebne da Constantina unesemo u Vas pasos nego bi morali da saljemo dokumentaciju Montenegroairlines-om za Crnu Goru odakle bi ih oni vratili za najbrze mjesec dana. Nego vi lijepo uzmite vase izvode iz knjige rodjenih u CG i maticni list, Constantinov Acte de Naissance i slobodno idite u CG.

Super. Samo sto je to takva glupost da je to nevjerovatno. Cojek je lud i bezobrazan.
Prvo su Njemci u Bonn-u pravili problem a onda glupi, zaostali, balkanski policajci na Dubrovackom aerodromu prave problem. Nemojte pomisliti da su oni toliko savjesni i postuju zakone nego samo zele da se malo zajebavaju sa Crnogorskim policajcima.
Crnogorska granica je tek posebna prica: Najgori toalet ikad vidjen, Titov policajac koji zove misterioznog nadredjenog na mobilni telefon da mu objasni situaciju!

Pravljenje dokumenata u NK. Nije 3 dana nego 3 nedjelje.
  • Opstina Niksic: sluzbenici koji puse sve u 16. Neobrijani i smrdljivi. Nevaspitani, lijeni, nadobudni. Neznaju svoj posao.
  • Mup Niksic: Sluzbenik Zana Nikolic. Nevaspitana. Ona meni govori kako sam trebao nazvati svog sina, i da ga nosim kuci! Mora da misli da joj to sto radi u MUP-u daje za pravo da odredjuje i ko sta radi sa svojim djetetom.
  • Maticar MK Vidrovan :-) Cojek koji je uvjek na bolovanju kad se treba kositi, plastiti ili zagrtati krtola. Nadobudni idiot koji ne radi dva mjeseca a onda kuka kako odjednom dolazi 20 ljudi da im izda idiotski papir.
I to nije kraj: na telefon francuske ambasade u Podgorici se javlja djevojka koja ne govori Crnogorski vec samo engleski i francuski ! :-)
vrh

pi
pi
pi

No comments: